Berekeningsmodule
Opstijgend vocht

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores RX80 Gel tegen opstijgend vocht, uitgedrukt in cartouches.

Dikte muur: (in cm)
Aantal lopende meters:
(incl. verticale stops *)

* Verticale stops = Indien een deel van de muur niet behandeld moet of kan worden, voorzie dan een verticale barrière tussen het behandelde en niet-behandelde deel. Boor een verticale reeks boorgaten in elke voeg tot op minimaal 30cm boven de hoogste vochtwaarnemingen.

Bereken

De juiste afwerking: folie of saneermortel?

Waarom afwerking belangrijk is

Nadat u klaar bent met uw muren te injecteren, kan de muur langzaam beginnen met uitdrogen. Dat kan lang duren, ongeveer 2 tot 2,5 cm per maand. Als u zou herpleisteren voordat de muur volledig droog is, zorgt het oude vocht opnieuw voor schade aan de binnenafwerking. Bovendien zitten er vaak zouten in de muur door de jarenlange blootstelling aan grondvocht, zelfs nadat de muur is opgdroogd. Die zouten kunnen ook voor schade zorgen, of ze trekken vocht aan uit de lucht, waardoor er nog meer vochtproblemen ontstaan.

Het is dus duidelijk: in elk geval is het onontbeerlijk om tussen de muur en het nieuwe pleisterwerk een barrière te plaatsen tegen vocht en zouten. Er zijn daarvoor twee mogelijke methoden: ofwel plaatst u een beschermende folie, ofwel een saneermortel. Silcores biedt zowel een folie (of membraan) en een additief voor het maken van saneermortel aan. Hier leggen we u graag uit wat het verschil is tussen de twee, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Beide producten zorgen ervoor dat u na de injectie niet hoeft te wachten tot de muur is uitgedroogd, u kunt meteen verder met de afwerking.

Durabase Barrier Fleece

De Durabase Barrier Fleece is een zoutwerend en waterdicht pleistermembraan. Het is snel en gemakkelijk in gebruik, en laat zich eenvoudig tegen de muur plakken met een kleefmortel om ook bijvoorbeeld tegels tegen een muur te plaatsen (bv. Knauf Flex tegellijm, Mapei Keraflex, Omnicol PL79 Flex). U hoeft geen pluggen in de muur te slaan zoals bij een noppenfolie. Bovendien is noppenfolie doorgaans duurder. Een ander belangrijk voordeel van het membraan is dat het geen ruimteverlies met zich meebrengt. De folie zelf is slechts 0,5 mm dik en een dunne laag mortel volstaat om hem te bevestigen.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met wat er zich aan de andere kant van de behandelde muur bevindt. De noppenfolie is niet dampdoorlatend, dus het vocht dat nog in de muur zit, moet langs ergens anders verdampen. Als de muur langs twee kanten is ingepakt met een pleistermembraan, kan dat er op termijn voor zorgen dat het vocht zich naar boven verplaatst. Zo ontwikkelt zich na verloop van tijd opnieuw vochtschade.

Bestel de Durabase Barrier Fleece 

Silcores SaneerMix

De saneermix is een additief waarmee u een krachtige saneermortel kunt maken. Die smeert u dan uit over de behandelde muur, en na een week kan u beginnen herpleisteren. Het grote voordeel van een saneermortel is dat die wel dampdoorlatend is. De muur kan dus volledig uitdrogen, maar de saneermortel zorgt ervoor dat de binnenafwerking niet beschadigd wordt. U moet echter wel rekening houden met een ruimteverlies van ongeveer twee centimeter.

Bestel de SaneerMix