Berekeningsmodule
Opstijgend vocht

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores RX80 Gel tegen opstijgend vocht, uitgedrukt in cartouches.

Dikte muur: (in cm)
Aantal lopende meters:
(incl. verticale stops *)

* Verticale stops = Indien een deel van de muur niet behandeld moet of kan worden, voorzie dan een verticale barrière tussen het behandelde en niet-behandelde deel. Boor een verticale reeks boorgaten in elke voeg tot op minimaal 30cm boven de hoogste vochtwaarnemingen.

Bereken

Werking en troeven injectiegel

Werking injectiegel

Wanneer u last heeft van opstijgend vocht in uw muren, kan u gebruik maken van Silcores RX80 Gel. De oplosmiddelvrije injectiegel bevat 80% aan actieve bestanddelen en is toepasbaar op een brede waaier van metselwerk. Om de gel in de muur te injecteren, boort u eerst gaten in de voegen van het metselwerk. Nadien injecteert u de gel eenvoudig en onder lage druk met behulp van het Silcores Injectiepistool. Onze producten zijn van professionele kwaliteit, op maat van iedere doe-het-zelver.

De unieke samenstelling (80% silanen en siloxanen) zorgt ervoor dat Silcores RX80 zich gelijkmatig verspreidt in het metselwerk, zelfs bij droge of heel vochtige omstandigheden. Daardoor is de Silcores gel heel doeltreffend als middel tegen optrekkend vocht. Tijdens de dampfase verspreidt het product zich gelijkmatig doorheen het voegwerk, waardoor de effectiviteit van de behandeling sterk toeneemt.
 

 

 

Troeven

Doeltreffend

De Silcores RX80 Gel bevat 80% actieve stoffen (silanen en siloxanen). Door die hoge concentratie behoort Silcores RX80 Gel tot de meest efficiënte en effectieve oplossingen tegen opstijgend vocht. Wanneer de gel verdampt, verspreidt die zich gelijkmatig in de capillaire ruimtes van de steen en het voegwerk. Zo ontstaat er een vochtbarrière die minstens even doeltreffend is als wanneer de muur wordt geïnjecteerd met een vloeistof onder druk. 


 

Gebruiksvriendelijk

De producten van Silcores zijn eenvoudig in gebruik. U moet geen grote breekwerken uitvoeren, u injecteert de gel namelijk via relatief kleine boorgaten in de muur. De Silcores RX80 gel is bovendien geurloos en niet schadelijk voor uw gezondheid. Het product is erg gemakkelijk te injecteren, zonder enige verspilling. Wanneer u uw muren behandelt met de gel, is het niet nodig om beschermende kledij te dragen. Kortom, Silcores maakt zijn producten zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor de doe-het-zelver. 
 

Onschadelijk

Omdat Silcores RX80 Gel geen solventen of paraffine bevat, is het product onschadelijk voor het milieu. De producten bevatten geen giftige stoffen, er is dus geen gezondheidsrisico voor uzelf of andere bewonders wanneer u uw muren injecteert. Bovendien zijn de producten watergedragen, dat maakt het onderhuden en reinigen van het gebruikte materiaal eenvoudig en veilig. Er is dus geen kans om in aanraking te komen met giftige dampen. De Silcores RX80 Gel wordt verpakt in cartouches van 600 ml. Dankzij die volledig recycleerbare compacte verpakkingswijze wordt het afval gereduceerd tot een minimum. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan het welzijn van het milieu.