Berekeningsmodule Hydrofuges

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores HG30 Hydrofuge gel

Aard oppervlakte:
Oppervlakte: (in m2)
Bereken

Werking en troeven hydrofuge gel

Hoe werkt gevelbehandeling met hydrofuge?

Vroeg of laat wordt ieder gebouw geconfronteerd met vochtige gevels. Het komt er dan op aan om uw gevel te behandelen, voordat het probleem te groot wordt. Met Silcores HG30 Hydrofuge gel kan u uw muren snel en eenvoudig vochtwerend maken.

Voor het plaatsen van een hydrofuge, een waterafstotende barrière, is Silcores HG30 een product van uitzonderlijke kwaliteit. De hydrofuge gel zorgt voor een vochtbarrière die poreus buitenmetselwerk waterwerend maakt. Voorbeelden van poreus metselwerk zijn baksteen, kalkzandsteen, poreuze natuursteen, beton en cementbepleisteringen. Het product mag echter niet toegepast worden op niet-poreuze ondergronden zoals marmer en blauwe hardsteen.

Silcores HG30 vormt een onzichtbare laag over uw muren. Wanneer u de gel op uw gevel aanbrengt, wordt de infiltratie van water in de steen verhinderd en is uw gevel beschermd tegen problemen als gevolg van doorslaand vocht. De gevel blijft wel dampdoorlatend, waardoor de verdamping van vocht naar buiten mogelijk blijft. De gel zorgt er bovendien voor dat vuil zich minder goed kan hechten aan de muur en gemakkelijk wegspoelt tijdens regenbuien. Zo blijft uw muur niet alleen langdurig vochtvrij, maar ook vuilvrij.

 

Troeven

Doeltreffend

De Silcores HG30 Hydrofuge Gel bevat 30% aan actieve stoffen, meer dan gelijkaardige hydrofuges tegen doorslaand vocht.
Daarom behoort Silcores tot de meest efficiënte en effectieve oplossingen tegen doorslaand vocht. Door zijn flexibele structuur is de Silcores HG30 Hydrofuge Gel bovendien gemakkelijk uitsmeerbaar. Daardoor wordt er geen product verspild tijdens de behandeling.

De hydrofoberende gel of muurcoating zorgt voor een barrière tussen de gevelsteen en het inslaand vocht. Op die manier wordt de muur water- en vuilafstotend. Zodra de muur droog is, zal ook de isolatiewaarde van de muur toenemen. Een droge muur isoleert namelijk veel beter dan een vochtige muur.

Gebruiksvriendelijk

De Silcores HG30 Hydrofuge Gel is geurloos en niet schadelijk voor uw gezondheid. De gel is heel gemakkelijk aan te brengen op uw muren en dat zonder enige verspilling. Bij de behandeling met Silcores HG30 hoeft u bovendien geen beschermende kledij te dragen.
Kortom, Silcores doet er alles aan om het gebruiksgemak van zijn doe-het-zelfproducten te verhogen, zonder in te boeten aan professionele kwaliteit.

Onschadelijk

Door hun atoxiciteit zijn alle Silcores producten veilig en is er bij het gebruik ervan geen enkel risico voor de bewoners. De producten zijn overigens op waterbasis, zodat het onderhoud van het materiaal eenvoudig en veilig kan gebeuren. Er is namelijk geen kans om in aanraking te komen met giftige dampen. De verpakking van de Silcores HG30 Hydrofuge Gel, in emmertjes van 5 of 10 liter, is volledig recycleerbaar. Op die manier wordt het afval gereduceerd tot een minimum.
 


Gel versus vloeistof

Een hydrofuge gel biedt verschillende voordelen in vergelijking met een vloeibare hydrofuge.

Om te beginnen kan een gel, dankzij de crèmeconsistentie ervan, meestal in één laag toegepast worden.  Ook kan het product meteen in de gewenste hoeveelheid aangebracht worden. Vloeibare hydrofuges moeten in minstens twee lagen worden toegepast om een waterwerende laag van dezelfde kwaliteit te verkrijgen. Van een vloeistof heeft men dus een grotere hoeveelheid nodig om dezelfde oppervlakte te behandelen. Men kan ervan uitgaan dat 250 ml HG30 Hydrofuge Gel het equivalent is van minstens 1,5 liter vloeibaar product.

Ten tweede zorgt de lange contacttijd ervoor dat de Silcores HG30 Hydrofuge gel diep doordringt in de buitenmuur. Daardoor kan u langer wachten vooraleer u de muur opnieuw moet behandelen dan wanneer u een vloeibaar product zou gebruiken. Wanneer u uw gevel insmeert met Silcores HG30, kunt u er zeker van zijn dat de muur 10 à 15 jaar beschermd is.

Ten derde loopt een gel, in tegenstelling tot een vloeistof, niet van de muur af. De kans dat ondergronden die niet behandeld mogen worden toch in aanraking komen met het product, is daardoor kleiner. Het risico op beschadiging van kwetsbare ondergronden is dus veel minder groot bij behandeling met een hydrofuge gel dan met een vloeistof. Bovendien is de behandeling zo minder minder tijdrovend dan die met een vloeistof, omdat u minder werk heeft om de omgeving van de muren af te dekken en te beschermen.

Ten slotte verdwijnt de witte crèmelaag na enkele dagen volledig en verandert het uitzicht van de gevel niet. Het gekende pareleffect zal sterk verbeteren in de daaropvolgende weken. Dat effect creëert bovendien een zelfreinigende werking van de gevel bij elke regenbui.

 

Gel Vloeistof
Er moet maar één laag van het product worden aangebracht. Er moeten minstens twee of drie lagen worden aangebracht om hetzelfde resultaat te behalen.
De muur moet pas na 10 of 15 jaar opnieuw worden behandeld. De muur moet al na enkele jaren opnieuw worden behandeld.
De gel loopt niet van de muur en beschadigt dus minder makkelijk de ondergronden die niet behandeld mogen worden. De vloeistof loopt naar beneden. Alle ondergronden die niet behandeld mogen worden, moet u heel goed afdekken.
Door de lange contacttijd kan de gel diep in de muren doordringen. De vloeistof dringt minder goed door in de buitenmuur omat de contacttijd korter is.