Berekeningsmodule
Opstijgend vocht

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores RX80 Gel tegen opstijgend vocht, uitgedrukt in cartouches.

Dikte muur: (in cm)
Aantal lopende meters:
(incl. verticale stops *)

* Verticale stops = Indien een deel van de muur niet behandeld moet of kan worden, voorzie dan een verticale barrière tussen het behandelde en niet-behandelde deel. Boor een verticale reeks boorgaten in elke voeg tot op minimaal 30cm boven de hoogste vochtwaarnemingen.

Bereken

Durabase Barrier Fleece

Nadat u uw muren geïnjecteerd heeft met Silcores RX80 Gel, gaat de droogperiode van start.
Wanneer de ruimte voldoende verwarmd en verlucht is, droogt de muur op aan gemiddeld 2,5 cm muurdikte per maand.

BELANGRIJK:
Wanneer u een muur wil afwerken voor het einde van de droogperiode, moet u de juiste methode gebruiken. Zo niet, dan kan het vocht zich transporteren naar de nieuw aangebrachte bepleistering.

U kan op een doeltreffende manier een vochtbarrière plaatsen tussen de behandelde muur en de afwerkingslaag door middel van het Durabase Barrier Fleece. Na gebruik van deze folie kan de muur onmiddellijk afgewerkt worden. U kan het membraan meteen plaatsen na de behandeling met Silcores Injectiegel, zonder dat u hoeft te wachten tot de muur uitdroogt. 

Het membraan is volledig waterdicht, wat als gevolg kan hebben dat de muur trager zal uitdrogen wanneer ook aan de andere kant van de muur niet ademende laag zit. 

Deze vorm van binnenafwerking heeft twee grote voordelen. Ten eerste is het membraan kant en klaar en eenvoudig in gebruik, in tegenstelling tot een saneermortel, die u moet aanmaken en correct aanbrengen. Ten tweede is het pleistermembraan slechts 0,5mm dik, waardoor u minder ruimte verliest per behandelde muur.

Voorbereiding 

Vooraleer u van start kan gaan met het bevestigen van de Durabase Barrier Fleece moet u eerst onderstaande voorbereidingen doorlopen:

  • Verwijder het pleisterwerk tot op minimum 50 cm boven de vocht- en/of zoutwaarnemingen
  • Verwijder loszittend metselwerk en vul de holtes op
  • Verwijder uitstekende stukken en werk oneffenheden weg

Plaatsing

De Durabase Barrier Fleece wordt bevestigd door middel van een cementgebonden kleefmortel, van het type dat gebruikt wordt om bv. wandtegels te plaatsen in een badkamer/douche:

  • De stroken kunnen zowel verticaal als horizontaal naast elkaar geplaatst worden.
  • Het oppervlak van de muur bestrijken met de kleefmortel (bv. Knauf Flex tegellijm, Mapei Keraflex, Omnicol PL79 Flex). Het membraan wordt in de verse mortel gekleefd met behulp van de plakspaan. Trek de folie steeds vlak om uitstulpingen te voorkomen.
  • De naden van de stroken mogen een beetje overlappen.
  • De naden worden afgedicht met de zelfklevende Silcores® Sealing Tape. Bij binnen- en buitenhoeken wordt de naad op of in de hoek voorzien waar deze tevens wordt afgedicht met de Silcores® Sealing Tape.

Herpleistering

24 uur na het plaatsen van de Durabase Barrier Fleece kan er gestart worden met het herpleisteren. Laat steeds enkele centimeters vrij tussen de vloer en de bepleistering om een vochtbrug te vermijden.