Berekeningsmodule
Opstijgend vocht

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores RX80 Gel tegen opstijgend vocht, uitgedrukt in cartouches.

Dikte muur: (in cm)
Aantal lopende meters:
(incl. verticale stops *)

* Verticale stops = Indien een deel van de muur niet behandeld moet of kan worden, voorzie dan een verticale barrière tussen het behandelde en niet-behandelde deel. Boor een verticale reeks boorgaten in elke voeg tot op minimaal 30cm boven de hoogste vochtwaarnemingen.

Bereken

Afwerking van uw behandelde muren

Nadat u uw muren geïnjecteerd heeft met Silcores RX80 Gel, gaat de droogperiode van start. Wanneer er voldoende verwarming en verluchting in de ruimte aanwezig is, droogt de muur op aan gemiddeld 2,5 cm muurdikte per maand. Wanneer men een muur wil afwerken voor het einde van de droogperiode, moet men de juiste methode gebruiken. Zo niet, dan kan het vocht zich transporteren naar de nieuw aangebrachte bepleistering.

Silcores biedt twee verschillende producten aan om dat te doen. Enerzijds is er de Durabase Barrier Fleece. Dat is een pleistermembraan waarmee u de muur snel en eenvoudig kan afwerken, zodat u onmiddellijk verder kan met de binnenafwerking. Daarnaast biedt Silcores de SaneerMix aan, een additief waarmee u een saneermortel kan maken, met als grote voordeel dat de muur blijft ademen.

Meer informatie over de Durabase Barrier Fleece en de SaneerMix vindt u bij het onderdeel 'Binnenafwerking van de muren'.